• kimwiden

Att vilja våga

Updated: Nov 5, 2020


Hej,

Det är jag som är Kim.

Jag är ickebinär. Snart 30 år gammal och har inte blivit alls sådär vuxen som jag trodde att jag skulle vara vid den här tidpunkten av mitt liv. För vad betyder det egentligen, att vara vuxen.

Min sysselsättning är en blandning av många olika konstuttryck såsom performance art, modellande, foto och skrivande.


Jag har stått modell för Mattias under flera omgångar. Det är spännande att se tillbaka på de bilderna nu, kanske framför allt på den serie bilder som Mattias efteråt valde att kalla "Boys will be boys". För det var innan jag visste.


Det har tagit mig många år att komma till den plats där jag är idag. Att komma till insikt om vem jag är och vad som identifierar mig.

När jag växte upp var trans långt ifrån ett välkänt begrepp. Och länge trodde jag att trans endast handlade om just det andra könet. Att vara född i fel kropp.

Men för mig har det aldrig varit så enkelt, inte för att det någonsin är enkelt att vara annorlunda och könsdysfori är verkligen ingenting att leka med. Men vad jag försöker säga är att jag länge tänkte att jag sannolikt inte passade in i den kategorin. Jag ville ju inte bli en man.

Men någonstans inuti skavde det ändå, för jag var ju inte heller kvinna..

Så hur gick det ihop?


Jag spenderade många år med att vilja vara någon annan. Med att drömma om en platt bröstkorg. Jag pratade med mina vänner om mina känslor, tänkte att det handlade om att jag bara ville ha mindre bröst. Jag var ju liksom ändå kvinna. För vad var jag annars? Kunde en vara någonting annat?


När jag pratade med psykologer så fick jag ofta höra,

"Men du som är så feminin" Då brukade jag tänka;

Vad du inte vet är, att inuti är jag en feminin bög.

Jag har alltid fallit för feminina män och bögar. Men de har aldrig velat ha mig. Haha.. Men egentligen så kanske jag bara drömde om att vara som dem?

Jag har alltid tyckt att feminina attribut såsom höga klackar och klänningar gör sig snyggast på maskulina kroppar.

Jag har lekt mycket med mitt eget könsuttryck. Ofta har det väl handlat om att försöka återspegla den personen jag ser mig som inuti. Men också för att försöka få människorna omkring mig att sluta omedelbart köna mig. Men alla de här känslorna har varit så diffusa, så svåra att greppa.


Ickebinäritet. Som för mig betyder; att inte vara något kön. Är för många en ganska svår ekvation. Men jag tänker inte be om ursäkt mer. Jag är inte ledsen för att jag är jag. Jag har äntligen hittat svaret på det som alltid skavt inom mig.

Och jag är tacksam för att du vill våga acceptera.

Utan att ha en lösning på ekvationen.

Låta mig få vara mig.

Jag vet att du har många frågor.

Så tack för att du googlar, för det finns så mycket information där ute! <3

https://www.rfsl.se/hbtqi-fakta/begreppsordlista/

Är en av många sidor med massor av bra information i ämnet.


Så nu står jag här. 30 år gammal. Under ett namn som jag alltid vetat egentligen var mitt. Varken man eller kvinna. Med en tid hos en klinik som kanske kan hjälpa mig att äntligen ge mig den där platta bröstkorgen som jag så länge drömt om.

Tack pappa, utan dina arvspengar hade jag aldrig kunnat göra det här. Komiskt nog hade du säkert vänt dig i din grav om det var möjligt och du visste vad jag använder dina pengar till.

Men kära älskade pappa, om du bara visste hur mycket mer Jag jag är nu. Du tjatade ju alltid om hur viktigt det är att vara sig själv.

Och det är ju precis det jag är nu pappa.


Mig själv.


......

Ni kan även hitta mig på instagram under @kimwiden


Tack Mattias för möjligheten att gästblogga på din plattform.

Om du som läser någonsin funderat på att stå modell någon gång, kan jag varmt rekommendera Mattias. Han är väldigt professionell och en trygg person att vara omkring.


67 views1 comment

Recent Posts

See All