top of page

En påminnelse.

Hej! Natalie här igen för ytterligare ett gästinlägg! :)
Jag tänker att jag inleder med en repost från mitt instagramkonto: Natalie.Dahlberg:
"En liten påminnelse nu i den här pandemin, när det så tydligt syns att ätstörningarna och den psykiska ohälsan ökat ännu mer. Isolering och utanförskap är ett faktum och tankar kring mat, vikt och träning är dem enda tankarna som frodas när en tillbringar 24 timmar om dygnet med sig själv och sitt eget sinne. Scrollandet på sociala medier dag ut och dag in där vi bländas av retouchade kroppar, hälsoråd vi inte bett om och sponsrade värdelösa dietreklamer (äckliga viktväktarna, bort från mitt jävla flöde!!) Hets, hets, hets. Så jag vill egentligen bara komma in hit och uppmuntra er och motivera er, att oavsett vad du går igenom, om vikten och kroppen förändrats, hur mycket eller lite du än rört på dig, att rutinerna du hade nu är begränsade pga covid och jag förstår att det kan kännas jättejobbigt, men OAVSETT så förtjänar du en mätt och lycklig kropp och måste äta darling. Den här pandemin är ett jävla helvete, men håll in och håll ut. Straffa inte din kropp. Ta hand om den. Ta hand om dig. Finns bara en av dig. Och du är så jävla viktig och är värd att må bra. Du är såååå värdefull❤️" Detta är så, så, såååå viktigt.
Jag led av ätstörningar i 15 år och det är 15 år helt bortkastade av mitt liv. 15 år med en strävan efter den perfekta kroppen och det gjorde mig bara olycklig. 15 år som jag aldrig får tillbaka. En näringslös kropp som tappade både håret och naglarna. Och det har aldrig riktigt repat sig. Mitt hår växer inte som det ska än i dag och naglarna är sköra. Detta är inte för att skrämma någon, men en kropp utan näring kommer till slut agera utåt och ge permanenta skador.
Att vara smal och den eviga strävan efter att väga en viss vikt, kommer aldrig göra dig något gott och kommer aldrig göra dig lycklig. Ens lycka sitter inte i kroppen som bär dig genom livet. Ens lycka kommer inifrån och att göra sådant som en tycker är roligt. Att skapa härliga minnen och leva livet till fullo.
Du förtjänar att leva, må bra, äta, njuta. Ta hand om din kropp. Ta hand om dig själv. Straffa inte dig själv för att du ätit en måltid som du anser varit en stor måltid, eller inte tränat en dag eller om kläderna känns tightare i dag än i går. Livet är så mycket mer än kaloriräkning. Du föddes inte för att räkna kalorier och väga dig.
Du föddes för att leva.
Så släng vågen, radera kaloriräknarapparna, och börja lyssna på din kropp istället.
Den säger mer än du tror. Ät när du är hungrig, ät tills du är mätt, ät det du är sugen på, träna när du känner dig motiverad och vill, sov när du känner dig trött, sjukanmäl dig om du känner dig sjuk, vila när du känner dig matt, allt detta kommer din kropp tala om för dig och det är den du ska lyssna på.
Ta hand om dig nu och ta hand om varandra.
puss!❤️

En påminnelse.
bottom of page